Arhive

Харків планує розміщення облігацій на загальну суму 505 млн. гривень

Компанія «АРТА» виступить андеррайтером майбутнього випуску та розміщення відсоткових муніципальних облігацій міста Харкова на загальну суму 505 млн. гривень. Облігації будуть випущені двома серіями: «В» - у кількості 200 тис. штук строком на 3 роки та серії «С» - 305 штук строком на 5 років, номінальна вартість однієї облігації 1 тис. гривень.

На даний момент національним рейтинговим агентством "Кредит-рейтинг" емітенту присуджений рейтинг uaA, прогноз «стабільний». Позичальник або окремий борговий інструмент, якому наданий рейтинг такої категорії характеризується високою кредитоспроможністю у порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Залучені кошти будуть направлені на розвиток інфраструктури міста, зокрема: створення і будівництво когенераційної станції, проведення комплексної реконструкції інженерних комунікацій в житлових будинках, реконструкції житлового фонду, а також системи очищення стічних вод, будівництво та проведення реконструкції доріг, закупівлі спецмашин та механізмів для ремонту старих доріг Харкова та будівництва нових.

ДОВІДКА

У 2007 році доходи зведеного бюджету міста Харків за останні 5 років зросли у 2,5 рази до 2 386,2 млн. грн. (у 2003 році - 966,4 млн. грн.). Доходи загального фонду бюджету міста у 2007 році склали 1 439,2 млн. грн., спеціального (з урахуванням коштів, одержаних із загального фонду бюджету до бюджету розвитку) – 344,3 млн. грн., трансферти з Державного та обласного бюджетів – 602,7 млн. грн.

У 2007 році в порівнянні з 2006 роком фінансові ресурси бюджету міста Харкова збільшились в 1,6 рази (на 872,2 млн. грн.), в тому числі доходи загального фонду - в 1,4 рази (на 442,1 млн. грн.), спеціального (з урахуванням коштів, одержаних із загального фонду бюджету до бюджету розвитку) - в 1,8 рази (на 151,8 млн. грн.), трансферти із Державного бюджету - в 1,9 рази (на 278,3 млн. грн.).

До складу інвестиційної групи компаній «АРТА» входять: ТОВ «АРТА Інвестиційні Партнери», ТОВ «АРТА Цінні Папери» та ТОВ «АРТА Управління Активами».
Починаючи з 2002 року, компанія «АРТА» надає повний спектр послуг інвестиційного банкінгу, у тому числі у сфері брокериджу, корпоративних фінансів та управління активами. Загальний обсяг інвестицій, залучених компанією на внутрішньому ринку, складає біля 1,5 млрд. дол. США.